Daha fazla nasıl para kazanırsınız? Hafıza, alışkanlıklar ve aile!
Bu hafta içeriğimizde neler var?
Daha fazla kazanmak için bir strateji!
Şirketin değeri ne kadar?
Bir dizi
Alışkanlıklar Şablonu
Haftanın sosyal medya paylaşımları
İş ve kariyer eğitimi
Hafıza ve unutmamak
Aile ve çocuk
Bir tefsir
Ekonomik krizde son durum
İngiltere’nin yeni başkanı kim olur?
Fikir alıntıları
Uygulama ve Podcastler
Alışkanlıklar Şablonu
Malum 2023’e fazla kalmadı. Normalde Aralık sonu gibi yıllık abone olanlara daha detaylı bir program göndereceğim inşallah. (Önümüzdeki yılı daha verimli ve daha disiplinli geçirmek için, vereceğiniz desteklerle içeriklerimizi daha da zengeleştirmeye devam edeceğiz Allahın izniyle. Yıl içerisine hayata dair bir çok şablon, uygulama, özet vs. olacak)
Bu alışkanlık sistemi şablonunu ise şimdiden paylaşmak istedim. En azından bir test edip kendi hayat akışınızı gözlemleyebilir ve bir fikir edinebilir ve belki direkt yaşam formunuz haline getirebilirsiniz.
Şablona istediğiniz kadar alışkanlık, hedef koyabilirsiniz. Kitap, sigarayı bırakma, daha çok aylık para kazanma, evlatlar için günlük kuran veya kitap takibi vs. Tamamen sizin kontrolünüzde olacak.
Hafıza ve Unutmamak
Linkini paylaştığım makale şu cümleler ile başlıyor:
1920'lerin ortalarında bir gün, Solomon Shereshevsky adlı bir Moskova gazetesi muhabiri psikolog Alexander Luria'nın laboratuvarına girdi. Shereshevsky'nin gazetedeki patronu, Shereshevsky'nin hiçbir zaman not almasına gerek olmadığını fark etmiş, ancak bir şekilde kendisine söylenenleri hatırlamış ve hafızasını bir uzmana kontrol ettirmesini önermişti.
Luria, Shereshevsky'nin hafızasını test etmeye başladı. Basit testler, kısa kelime ve sayı dizileriyle başladı. Shereshevsky bunları kolaylıkla hatırladı ve böylece Luria yavaş yavaş uzunluğunu artırdı.
Ama ne kadar zamanları olursa olsun, Shereshevsky onları tekrar okuyabilirdi. Büyülenen Luria, sonraki 30 yıl boyunca Shereshevsky'nin hafızasını incelemeye devam etti...''
Evet, makale çok uzun ve okumak için hiç vaktimizin olmadığını biliyorum. Zira günde 13-15 saat çalışıyoruz, işimiz bitince hemen ailemize vakit ayırıyoruz. Bir an boşluk olunca Kuran, tefsir, siyer vs. olmak üzere manevi kitaplar okuyoruz ve vakit ayırıp bunları ailemize anlatıyoruz.
Bunun yanında biraz daha boşluk bulduğumuzda hemen ibadete etmeye başlıyoruz. Erken yatıp teheccüde kalkıyor ve sabah erkenden işe gidiyor ve arkadaşlarımızla vakit geçirme dahi fırsatı bulmadan tekrar eve geliyoruz. Telefonda vakit geçirecek, gündeme bakacak, boş siyasi programları izlemek için vakit bile ayırmıyoruz.
Ancak, tüm zamansızlığımıza rağmen, yine de sizlerle paylaşmak istedim. Eğer sizlerin vakti yok ise çocuklarınıza veya okuyabilecek birileri var ise, hafıza, zaman ve tekrarın hayat için ne kadar stratejik bir hakikat olduğunda dair bu makaleye bir bakmakta fayda var. (Hızlı oku tekniğini kullanarak 10 dakika dahi bakmak bir fikir katabilir)
Sağlık
Avustralya tıp ve sağlık sistemi beni hayal kırıklığına uğrattı
23 Milyon Kişi Üzerinde Yapılan Çalışma, COVID Aşıları Sonrası Miyokardit Riskini Gösteriyor
Fransız eski Milletvekili Jean Lassalle: Devlet liderleri aşı olmadı. -Ben aşı oldum ve dört kez kalp ameliyatı geçirdim.
Aşı oldular ve artık eskisi gibi değiller
Bir bilim dünyası düşünün, bir tane muhalif görüş yok. Tam itaat.
Kızartma yemeği bırakın çünkü…
‘1 kaşık zeytinyağı ve 10-12 damla limon suyu karıştırılıp aç karna içilirse, karaciğerdeki Bütün Zehirler dışarı atılır ve cilt tertemiz olur.’
Sosyal Gezinti
Mc Donald's ve Burger King atışması
Hayat 20 yaşına kadar yaşadığındır.
Facebook-Meta yeni VR kaskı olan MetaQuest Pro'yu tanıttı.
Farklı düşünün
Mısır’ın en çok kazanan doktoru idi. Birgün muayeneye gelen çocuğa iğne vurması gerekiyordu,iğne paralı idi. Anne,bu iğneyi alırsam,bir ay açız deyince büyük kardeşi camdan kendini aşağı attı! İntihar ederken Anne kardeşime iyi bak dedi. İşte Herşey ondan sonra değişti
Gökyüzü ve arapça isimler! Neden?
Bilim bunu kanıtlıyor! Maaş ne kadar yüksek olursa, çalışma isteği o kadar yüksek olur...
İnsanlar neden bağırarak konuşur?
Video-Podcast
3 senedir Google'ın İrlanda ofisinde çalışan Tuğçe şirkete dair epey bir bilgi veriyor.
Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Avukat Aziz Sarıyar’ın konuk olduğu bir Podcast. Almanya’da topluluğun ve lobinin önemine dair ve yatırımlarla ilgili destek noktasında bazı fikirler veriyor. Bir bakmakta fayda var.
Sabah her zaman önemli. Her daim önemli. Hikmet’in video’da dediklerinin 3-4 tanesi yapılsa dahi çok faydası olacağından emin olabilirsiniz.
Sabahın bereketini görüyoruz.
Bültenin tamamına ulaşmak için yıllık abone olarak bizlere destek olabilir veya destek olmak için bağış yapabilirsiniz.
blog@rapolat.com