İlham layık olana gelir! Kitap ve film…
Bültenin tamamında neler var?
Şirketini seven çalışanlar
İlham layık olana gelir
İki kitap tavsiyesi (10 Bonus)
Yatırımcılar listesi
Bir film + Bir dizi
Girişim için 11 fikir
İyilik
2012’deki şifre hatırası
Burger King Kurtarır mı?
Ve daha fazlası…
KIS KISA KISA
Google Araması Yaparken Daha İyi Seçenekler İçin Bazı İpuçları
Arama teriminizde semboller ve kelimeler arasına boşluk koymaktan kaçının
Arama kutusunu birkaç taneyle doldurursanız, sonuçta daha az sonuçla karşılaşmanız kaçınılmazdır.
Ve bazı kodlar için bir gözatın
&&&
Kurucu olarak yapılmaması gerekenler!
1- Fikrini çok gizli tutma
2- Önce hedef kitle ile konuş
3- Başkalarını neden başaramadı? Araştır.
4- Her şeyi kendin yapma
5- Sakın zamanını kötü yönetme (Bu konuda destek alabilirsiniz)
6- Sermayeyi doğru yönet
7- Ortağını sakın yanlış seçme
Ve daha fazlası…
&&&
Alerjisi veya farklı sıkıntısı olanların tuvalet kağıtlarında zehire dikkat etmelerinde fayda var. Durum pek iyi değil.
İşe yarayan bir kaç Twitter taktiği
Disney filmlerinin mimari analizi
Su satarak 700 bin dolardan 700 milyon dolara çıktı
2032 yılına kadar 123 milyar dolarlık bir pazar
Sağlık turizmi zamanla darbe yiyebilir
Çünkü bu dünyanın kazananları işini, markasını, kendini doğru anlatanlar olacak!
Girişimlerin %21'i 1. yıl içinde başarısız oluyor
KİTAP
Araştırmacılar öğrenme becerilerini geliştirmek için; odağımızı zorluklardan faydaya aktarmak gerektiğini söylerler.Yazar Josh Kaufman bilişsel psikoloji üzerine önemli çalışmalar yaptıktan sonra öğrenme becerilerini geliştirecek ilkeler sunuyor kitabında.
Ve diyor ki; ”Beceri saydığımız birçok şey aslında alt becerilerin birleşimidir.Odaklanacağınız bir beceriyi seçtikten sonra ilk iş olarak “yapı bozumcu “bir yaklaşım izlemeli ve onu mümkün olan en küçük parçalara ayırmalısınız.”
Çok kişinin bildiği ama az okuduğu kitaplardan. Pfizer’ın son aşı sahtekarlığından sonra insanların bu meselede daha çok okuması gerektiği çok açık.
Biliyorsunuz iki aşı şirketi, aşılar piyasaya sürüldüğünde “Koronavirüs bulaşmasını ve hastalığın yayılmasını önemli ölçüde azaltıyor” demişti. Meğer alçakça yalan söylüyorlarmış.
4 gün önce Pfizer kendisi itiraf etti ve dedi ki: “Aşıların bulaşmayı önlediği hiç bir zaman test edilmedi” Ve ne yazık ki dünyadan hala ses yok.
Yani Covid aşı zorlamalarının temel nedeni olan “Başkaları için aşı ol!!” koca bir yalanmış… Kısacası olan ölenlere, ölecek olanlara ve yan etkilere maruz kalanlara oldu.
6-7 tane şirket, 150-200 civarındaki devleti, 7-8 milyar insanı ayakta uyuttu. iki yıl boyunca insanlarla resmen dalga geçildi ve birçok insanın itibarı mahvedildi. Ve medyaya yansıyan verilere göre ise, bu 6-7 şirket bilim adı altında en az 120 milyar dolar parayı cebine indirdi.
Üzücü olan ise iki yıl boyunca Dr. Malone, Bev Turner vs. gibi onlarca isim bunun bir hata olduğunu haykırıp durdu ama dinletemediler.
Bunun için bir çok neden sayabiliriz. Ancak en temel problem tıp sektörü ile ilgili olarak bilgimizin az olması. Ve her uzmanı tanrı olarak görmemiz. İsminin önünde bir titr var ise direkt kul oluyoruz. Ne araştırma ne de soruşturma. Heyhat.
Sağ baştan başlayıp 100 kişiye ‘tıp ile ilgili kaç kitap okudunuz?’ diye sorduğumuzda bu sayı 4-5 kişiyi geçmiyor.
Son 13-14 yılımın her aşamasında tıp ile ilgili okumalar ve araştırmalarım oldu. Ve hala devam ediyor. Zira ahir zamanın bir stratejisi olarak gördüğüm bir mesele. (Kitapta detaylı anlatmıştım)
Bu mesele bir silahtır ve insanlığın şekillenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.
Mümkünse kitap okuyabilen her yaştan insanın tıp endüstrisine dair hiç yoksa 5-10 kitap bitirmesi büyük bir kazanç sağlayacaktır. Teşvik etmek iktiza eder. Ve kolay kolay aldatılmaz, kandırılmaz.
Aksi halde gördüğünüz gibi iki elin avucu kadar olan şirketler, 7-8 milyar insanı bu kadar kolay ve basit bir şekilde sürü otlatır gibi otlatarak dolandırıp, onlar şirketin battığı yerde, bunlar ise son iki yılda kasalarını kat ve kat daha değerli hale getirdiler. Umalım uyananların sayısı artsın. Aksi halde olan kötülük herkese oluyor.
Satılık Hastalıklar kitabı da özellikle 10 hastalık üzerinde duruyor. Okuduktan sonra sektöre dair bazı farkındalıklarınızın olacağından emin olabilirsiniz.
İçeriğin devamı ve daha fazlası için bültenimize abone olabilirsiniz!