2022'de en hızlı büyüyen uygulamalar!

Uygulamalarla yıllardır -yaptığım iş gereği- ilgilenmek zorunda olduğumdan -biraz da merak, ilgi denebilir- sürekli olarak inceler, denemeler yapar, bazılarının eğitimini verir, bazı uygulamaların BETA kısmında yer alır, bazılarınında hata veya geliştirilmesini düşündüğüm özellikler olduğunda da CEO veya çalışanlarıyla irtibata geçerek yardımcı olmaya çalışırım. Nitekim hali hazırda iş ve not alma uygulamalarının 3, 4 kurucusu, 8-9 çalışanıyla bazı uygulamaları geliştirmeye çalışıyoruz.

Bunları şunun için yazdım. Verdiğimiz ‘Dijital beyin odaklı zaman mühendisliği’ eğitimlerine katılanlarlarında bildiği üzere, uygulamalar insanlar için bilinçli bir yaşam formatı haline getirilmez ise, hem iş, hem kişisel hayatta bu uygulamaları bilinçli olarak kullanan kişilerin gerisinde kaldığı gibi, asıl verimli olması ve tekamül etmesi gereken şahsi hayatında belirli bir format dışına çıkma ihtimali olmuyor.

Konumuza gelirsek. Okta, son “İş Yeri” raporunda 2022'nin en hızlı büyüyen on uygulamasını paylaştı.

Yer darlığından ve insanların uzun yazıları okumamasından dolayı uygulamaların hepsine temas etmeyeceğim. Üç uygulamaya dikkat çekmek istiyorum.

Notion'u herkes bildiği için detaya inmiyorum. Ama büyümesi noktasında şaşırdığımı belirtmek isterim. %240 çok ciddi bir büyüme. Tebrik etmek lazım. Birçok büyük - küçük şirket için enfes özelliği var. Denemeyenlerin bir bakmasında fayda var.

Ancak herkese hitap etmediği de ayrı bir konu. Geri dönen çok oluyor. Bu açıdan özellikle kişisel noktada alternatif olarak; Craft, Taskade, Amplenote vs. gibi uygulamlara da bir göz atılabilir.

İkinci olarak Miro.

Zihin haritaları sistemiyle sürekli olarak okuduğum, çalıştığım için vazgeçilmezim diyebilirim. İş hayatı içerisinde de çok çok verimli entegresyonları var. %152'lik bir büyüme takdire şayan.

Zira zihin haritaları ile ne kadar çok insan muhatap olursa çevremizde o kadar daha stratejik düşünen insan olmuş olacak.
Bu toplum için çok önemli. (Evet, düşünce sistemi modeli için zihin haritalarının faydasını ancak kullananlar fark edebilir. Beyin yapısı ile olan fikir üretme stratejisinin benzeşmesi çok çok önemli. Keşke tüm çocuklara ve çalışanlara bu eğitim verilebilseydi. Birde bunu düşünce disiplini eğitimi ile birlikte yapıyorsanız, harikasınız.)

Üçüncü olarak, Postman.

Açıkçası şaşırttı. Bir geliştirici değilseniz pek bildiğiniz bir uygulama değildir. %173 büyüme yazılıma artan ilginin sanırım güzel bir örneği olmuş.

Figma'nın tasarım, Keeper'in güvenlik, Fivetran'ın veri hattı nedeniyle büyümelerini normal görmek gerek. Listenin sonunda yer alan GONG'ı yeni gördüğümü belirtmek isterim. Kuruluşlara "gelir zekası", yani gelir tahminleri hizmeti veren bir uygulama. Uygun bir zamanda onu da inceleyeceğim.

Son olarak üzerinde durulmayan 3 uygulamayı da denemenizi tavsiye ederim. Calendly, Netskope, Stack. İş hayatınızda veya kişisel yaşamızın planında sizlere yeni kolaylıklar sağlayabilir.

Rauf Atilla Polat

blog@rapolat.com

Önceki
Önceki

Öğle arası ve kaylule

Sonraki
Sonraki

Çalışanlar köleliğe karşı çıkacak mı?