Yanılmak

9090.jpeg

‘‘Başarılı bir anketör olan John Zogby, Al Gore' un Florida daki oylama hakkında tamamen ve kesinlikle yanılmıştı. 10 puan farkla. John Kennedy hakkında da yanılmıştı. 2008 yılında New Hampshire ön seçimleri için yaptığı tahminler de yanlıştı. Fakat dikkat edin," başarılı anketçi" dedim, "rezil olan anketçi" demedim.

Eğer yanılmak istemeseydi, bu kadar sık haklı olamazdı. Isaac Newton, kariyerinin çoğunu harcadığı simya konusunda tamamen hatalıydı. Bir bilim adamının olabileceği kadar yanılmıştı. Buna rağmen dünya tarihinin en başarılı bilim adamı ve matematikçisi olarak kabul edilir.

Steve Jobs, Apple III hakkında, NeXT bilgisayar hakkında, Newton hakkında yanılmıştı. Deli gibi yanılmıştı. Gerisini biliyorsunuz.

Sır, yanılmayı istiyor olmaktır.

Sır, yanılmanın ölümcül olmadigin fark etmektir.

İnsanları ve organizasyonları büyük yapan, yol boyunca sürekli büyük olmamak istemeleridir. Daha büyük bir amaca giden yolda başarısızlığa uğrama istegi, başarının söylenmeyen sırrıdır.

Bana insanların istediğinizi yapmalarını sağlamanın, risk almadan, korkmadan değişim yapmanın, statükoyu mucizevi şekilde değiştirmenin kısa, hatasız yolunu sormanızı bekliyorum.

Ne de olsa size buradaki fikirleri satmanın en kolay yolu bu. Eğer size yanıt verebilseydim şu anda bir takımı yönetiyor olurdunuz.

Dürüst yanıt ise şudur: Bunun kolay bir yolu yoktur. Orta düzey yöneticiler veya CEO'lar veya asiler için bu kolay degildir. Gerçek su ki her şeyi riske atıyorlar gibi görünür; ancak risk o kadar da kötü bir şey degildir. Dezavantajları oldukça azdır, çünkü çok azımız kazığa bağlanıp yakılırız.

Liderliğin sırrı basittir: İnandığınız şeyi yapın. Geleceğin bir resmini çizin ve oraya gidin. İnsanlar pesinizden gelecektir.’’ (Seth Godin)

Önceki
Önceki

İlaçlar ve uyumsuzluklar! Hastalıklara farklı bir bakış

Sonraki
Sonraki

Araştırma ve anket şirketlerinin gözden kaçırdığı gerçek!